Arequipa - kort - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Luc Vancoillie - WaarBenJij.nu Arequipa - kort - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Luc Vancoillie - WaarBenJij.nu

Arequipa - kort

Door: La famiglia

Blijf op de hoogte en volg Luc

15 Juli 2008 | Peru, Arequipa

Tijdens ons bezoek van het historische centrum (werelderfgoed van unesco) valt het kontrast met de vorige steden enorm op. Arequipa is redelijk welvarend door de mijnbouw (koper,...) en het toerisme. Het is ook een proper onderhouden stad, zeker het centrum.
Later nog meer over het stadsbezoek.

Kort wil ik op de vraagjes antwoorden die ik lees in de reacties over de kids: In het algemeen is het echt vermoeiend, dit geldt dan ook zeker voor ons Isabelle. Iedereeen van de groep is ´s avonds afgepeigerd en rond 22u ten laatste zoeken we ons bed op.
Tot hier toe houden de kids zich wel sterk en proberen ze mee te pikken wat er hier te leren valt. Dit valt vooral vooral voor de kleinsten (Pauline en Isabelle) niet altijd mee aangezien de rondleidingen in het Engels zijn en er niet altijd de tijd is om hun alles nog eens na te vertellen wat er gezegd wordt. Uiteraard zijn ze ook wel overweldigd door de reis op zich, het landschap, de armoede in de sloppenwijken,... Het opent hun ogen van hoe goed ze het in België wel hebben.
Een ding hebben ze ook al meegegeven, ze hadden wat schrik van het eten maar dit valt ook voor de kids reuze mee, dus dat is al een zorg minder.
Voila, het bedje roept. Tot lees.

• 16 Juli 2008 - 05:50

Marleen, Mama Nico:

Aan Luc en Rita en het ganse gezelschap. Dat jullie 's avonds naar bed verlangen kan ik me inbeelden door alles wat jullie waarnemen van de onbekende omgeving en leefgewoonten van de bewoners.Ik geniet van jullie verslag.Groetjes

• 16 Juli 2008 - 08:00

Gunter:

hmhm, dit blijft spannend en interessant. Ik lees dat jullie er echt wel van kunnen genieten en bangelijke zaken zien en meemaken. Geniet met volle teugen van de natuur en omgeving, hier is het maar regenachtig hoor.
    Groetjes aan iedereen !
    Gunter

• 16 Juli 2008 - 08:59

Mieke:

ontwaken met die mooie gitaarmuziek: ik krijg er nog kippenvel van...
    hoera voor koen en de valies!
    ik ben ook blij dat het eten meevalt, vooral voor de kids.
    we blijven jullie volgen!
    extra knuffel voor pauline en isabelle!
    tot morgen.

• 16 Juli 2008 - 17:59

Wim/buren.:

Aan de moedige ontdekingsreizigers,
    zeker weten dat deze trip,op alle vlakken vermoeiend,maar toch zo waardevol is-zeker de "kleintjes" moeten nu oren en ogen heben voor 2,probeer toch van elke seconde zoveel mogelijk te genieten-achteraf kan je't nog "memoriseren" in het kopke-en met een voldaan gevoel alles nog eens herbeleven.
    hier op het thuisfront,weinig actie,maar wat hadden jullie gedacht-een bende super-aktieve enthousiastelingen die het zuid-amerikaanse continent omploegen.ja hoor,we missen die bende hier wel.fijn te horen dat deze trip zo aangrjpend is,succes everybody!groeten aan de ganse meute,jullie kot is nog steeds onder burencontrole.wim.

• 16 Juli 2008 - 19:08

Martin En Co:

Amai 't is ons wat daar met al die vleiers..... dan is het aan den Alma nog niet zo erg als we dat allemaal lezen. Let dus maar al goed op den Luc ,hé ..met al die schoonheden rond hem...
    Oef blij dat we horen dat de valies terecht is. Lisselot geniet maar van je klasje...en gelukkig valt het eten mee voor Isabelle en Pauline . We genieten van jullie verslagen.En inderdaad zo te lezen(muziek)zitten jullie op de juiste weg..maar dat dachten we wel...geniet en met onze gedachten zijn we bij jullie.
    Jullie lief tesske heeft zojuist een modderbadje genomen tijdens een wandeling...plezier dat ze had!! 't Is ne lieve sloeber,hé! Ah, lisselot...Tesske heeft gisteren ook naar school geweest. Ze had het daar echt naar haar zin en was natuurlijk direct de dikste maat met de directrice..volgende keer weer fotootjes. lieve knuffels van ons en "piep, piep" dat was tess met haar varkentje!

• 16 Juli 2008 - 19:44

Dani:

Hé familie
    Ik ben blij dat het met de kinderen goed gaat, ze zullen er natuurlijk veel uit leren,ook al mooi foto's geniet ervan. Groetjes aan iedereen; Dani

• 16 Juli 2008 - 20:14

Sabine En Co:

Beste Faems-kes,
    Fantastisch om dit mee te kunnen volgen. En inderdaad leuk dat je mensen leert kennen waarvan je hoort dat ze je ook volgen (werkfront Luc)
    Zelfs was ik verrast een berichtje te lezen van een zekere Sabine uit Zele daar ik eigenlijk ook een Sabine ben afkomstig uit Zele. De wereld is soms klein.
    Geniet allemaal samen van deze fantastische reis.
    Geniet van de mooie momenten samen, van de emotionele momenten samen en wij blijven jullie volgen ...
    Dikke kus voor iedereen daar !
    Sabine, Jerry en Olivier
    (Paulineke : mooie foto hoor !)

• 16 Juli 2008 - 21:00

Bruno En Kristine:

Aan Rita, Luc en co. Indrukwekkend wat jullie allemaal meemaken. Dit is leven op topsnelheid.Ben nieuwsgierig naar jullie verdere avonturen. Wij wensen jullie in elk geval een reis vol deugddoende herinneringen en emoties.En een behouden thuiskomst vol energie.

• 17 Juli 2008 - 18:37

Bompa & Boma:

eindelijk onlain oef in pensioen is alles wat trager het is een mooie reis wij volgen op p.c.
    de goeten aan allemaal