Dwars door Nasca - Reisverslag uit Lima, Peru van Luc Vancoillie - WaarBenJij.nu Dwars door Nasca - Reisverslag uit Lima, Peru van Luc Vancoillie - WaarBenJij.nu

Dwars door Nasca

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Luc

15 Juli 2008 | Peru, Lima

Dag 3 en 4
Zoals beloofd het volledige verslag van de afgelopen twee dagen:
Gistermorgen vroeg vertrokken met opnieuw twee minitaxitjes en een "normale".
De bagage diende op het dak van één van de autootjes geladen te worden.
Alles bijeengehouden met slechts 1 simpele koord. De koffers lagen twee lagen hoog gestapeld en dan nog vier passagiers
zodat de uitlaat tegen de grond schuurde. Ondertussen is één ding duidelijk alles mag hier aan een auto kapot zijn behalve
de klaxon.
Na een rit van een 20 min door de sloppenwijken komem we in onze volgende bestemmmig aan. De oase van Huachina.
We wanen ons in de sahara.
De koffers worden opnieuw uitgeladen in een restaurant. Een tocht met de buggy's mag niet ontbreken.
Met 8 vertrekken ze op een onvergeetelijke buggytocht in de metershoge duinen. Ondertussen kan er gezandsurft worden.
Na een ritje van 1 uur avontuur met steile hellingen en afdalingen waar Walibi bij verbleekt is de groep terug.
de chauffeur is een echte kanjer die weet wat rally-rijden is.
Nadien bestormen enkelen de kraampjes met souvenirs en laten ons verleiden tot onze eerste souvenirs.
Tijdens de aankopen wordt Luc gevraagd om een foto te nemen van een Peruaanse familie, uiteindelijk blijkt het een misverstand
te zijn en is de bedoeling dat hij samen op de foto gaat met de twee Peruaanse schoonheden van de familie. Luc ontdekt even
wat een BV zijn betekent in Peru.Later is Dorien aan de beurt die ook op de foto moet met de zoon. We zijn zelf een
attractie geworden in een attractie.
Tijdens ons eten komem beide Peruaanse schoonheden nog eens door het raampje kijken. Uiteindelijk vragen ze de emailgegevens
van Luc ???
De rit in de namiddag naar Nasca is adembenemend. De buschauffeur vond onze vrouwkes ook adembenemend, tijdens het rijden
kon hj het niet laten om met de gsm foto´s te nemen, een echte playboy.
We bereiken Nasca in de late namiddag.In Nasca is het een oorverdovend lawaai van de passerende auto's die voor de minste
aanleiding (bv een mooie blonde vrouw) toeteren
Nasca is wereldberoemd om zijn "lijnen" die dateren uit de pre-inca tijd (de nasca-cultuur). Wie dacht dat Peru enkel iets
van de inca's was heeft het dus wel verkeerd (eerlijk gezegd waren wij dat ook).
De lijnen kunnen best gezien worden vanuit de lucht, normaal gezien kost een vlucht met een Cesna rond de 50 $. Nu vroegen ze
echter 95 $ excl luchthaventaks. echte maffiapraktijken horen we van een deskundige gids.
We besluiten dit dan ook om dit te laten vallen en verkiezen een dagexcursie doorheen Nasca. We zien de Nasca graven,
een pottenbakkerij waar we enkele mooie souvenirs op de kop tikken na een boetseerdemonstratie, de aquaducten, het museum
Maria Reiche (een duitse wetenschapster die de Nasca lijnen heeft bestudeerd) en uiteindelijk vanop een uitkijktoren zien we
enkele figuren. Het werd een ongelofelijk dag mede door onze uitstekende gids en een mooie zonsondergang.

Voor meer info over de nasca-lijnen: en.wikipedia.org/wiki/Nazca_lines

Nog enkele weetjes:
- De kids lagen samen op de kamer en ontdekten vanuit hun raam 2 toiletten die druk bezocht werden met nietsvermoedende
toeristen. Zo ontdekten ze hoe volwassenen hun tijd doorbrengen op het toilet, met lezen... Na een tijdje werd het gegluur ontdekt
door ons gelach en kon de man zijn licht doven... gedaan met de pret.

- Morgen komen de onderbroeken (hopelijk met een valies er rond) aan in Areaquipa.

- Het klasje van het tweede studiejaar raakt ondertussen al behoorlijk vol.

- Foto´s lukt voorlopig niet door de "supersnelle" verbinding die we hier hebben ;)

Voor nu sluiten we af want we stappen seffens de nachtbus op naar Arequipa.

Tot lees

• 15 Juli 2008 - 06:32

Marc:

De reacties komen vandaag laat: iedereen is waarschijnlijk bezig met het ontslag van Leterme (misschien zitten er te wachten op een aanzoek om informateur te worden).
    Uw reis is heel zeker niet wat de alledaagse toerist gewoon is.
    Beste Groeten

• 15 Juli 2008 - 07:31

Alain:

dag avonturiers,

het lijkt me echt wel een " afwisselende " reis te worden.Hopelijk vinden jullie wel de tijd om telkens ook terug te bekomen. In ieder geval, ik ben zeer benieuwd naar de fotokes. Veel groeten uit het grijze, frisse Edegem. Allé ik ben weg, ik moet bandieten pakken.

grtjs

Alain

• 15 Juli 2008 - 08:29

Magali:

Rita hou daar maar een oogje in het zeil met al die Peruviaanse schone ,die voor Luc vallen maar probeer in ieder geval een beetje te genieten van al dat mooie daar!grtjes en tot morgen.......

• 15 Juli 2008 - 08:42

Mieke:

lieve kinderen,
    gluren naar een man die op het toilet zit, 't zijn geen manieren, hé!...grapje! je kan er maar plezier aan beleefd hebben!
    lieselot, zie maar dat je kinderen van de klas nog binnenkunnen, hé!
    ben benieuwd naar de foto's!
    jullie hebben, zo te zien, weer een fantastische dag achter de rug, vol belevenissen en ervaringen die jullie nooit meer zullen vergeten!
    groetjes van ons allen en tot morgen!

• 15 Juli 2008 - 09:16

Ilse:

Net terug van zitting. Het Belgische schorremorrie (ook dat van SN) beetje onder de knoet houden ;-)
    Heb genoten van het zeer levendig geschreven verslag, echt tof om zo te kunnen "meereizen". Veronderstel dat na die buggytocht de schaarse onderbroek wel aan vervanging toewas :-))

• 15 Juli 2008 - 09:20

Wim En Els:

Wauw, alweer heel veel cultuur en zand :-)gesnoven. Straks krijg je een gratis (nasca) lijntje. Dames en lopen er ook mooie heren rond? Want de mannen schrijven hier steeds over de schone meiden maar 'kijken nie aankomen' mag toch hé. Lieselot, je kan daar een FT starten, geniet van de kids en het klasje. Hopelijk komen de valies en de onderbroeken in goeie staat toe. Eerder hebben wij al eens geleerd om altijd een reservke in ons sjakos te hebben. EEn papieren nog wel, klein en handig in nood. Dat verhaal komt later wel eens.
    Geniet van jullie ervaringen en belevenissen; wij genieten van jullie verslagen.

• 15 Juli 2008 - 10:39

Lieve:

Hey,

de moeite waard om jullie reis van hieruit te volgen. Wat een wereld van verschil: wij breken ons hoofd over de keuze van nieuwe kleuren voor de living, doen alle moeite om ze netjes af te lijnen...Gelukkig zijn voor jullie andere dingen belangrijk nu!
    Ik krijg het vermoeden dat jullie reisverslag sommige lezers aan het sparen zal zetten...
    Mooie cultuur is blijkbaar een breed begrip daar: hoeveel leraressen Spaans breng je mee Luc?? Kan je je beredderen met onze 'Caminos-achtergrond'?

Een fijne en veilige reis samen en ik lees jullie verslagen verder met veel belangstelling!
    Lieve

• 15 Juli 2008 - 15:51

Kris Staelens:

Beste Luc en Co

Luc, je blijkt niet alleen in Peru een BV te zijn ook hier in het nietige St-Niklaas worden jullie avonturen op de voet gevolgd.
    Ik heb vandaag toevallig iemand (De Bruyne Sabine) ontmoet die net als wij jullie avonturen op de voet volgt.

Groetjes vanuit het grijze thuisfront.
    Kris

• 15 Juli 2008 - 17:31

Annemie:

Niet te doen! Ne mens laat zelfs zijn afwas staan om eerst jullie reisverhalen te kunnen lezen! Krijg al last met mijne Dirk. Die denkt dat ik een geheime "chat-mate" heb!
    Maar wat is dat daar met die onderbroeken-fobie?!? Het wordt tijd dat die valies daar is!Binnenste-buiten, en dan heb je het toch wel gehad, niet?! Daaaaaaag!

• 15 Juli 2008 - 18:34

LILIANE:

Amaai , dat allemaal mee te maken moet fantastisch zijn , toch maar oppassen van die mooie vrouwtjes he Luc ! Blij dat we dit allemaal een beetje mee mogen beleven.

• 15 Juli 2008 - 18:58

Matthias:

Zalig zalig! geniet verder van jullie reis, ik geniet mee via de verhaaltjes op de blog! denk aan jullie! *matti*