Een hersteldagje - Reisverslag uit Puno, Peru van Luc Vancoillie - WaarBenJij.nu Een hersteldagje - Reisverslag uit Puno, Peru van Luc Vancoillie - WaarBenJij.nu

Een hersteldagje

Door: La famiglia

Blijf op de hoogte en volg Luc

28 Juli 2008 | Peru, Puno

Zoals gezegd hebben we vandaag een rustige dag ingebouwd en deze kwam meer dan op tijd. Na de afgelopen twee zware fysieke weken en vooral de dagen in Sucre die tevens bijzonder zwaar waren op emotioneel vlak zijn we allemaal ofwel zwaar verkouden, hebben last van de maag, hoofd- en spierpijn.
Er is al een ganse apotheek aan pillekes aan te pas gekomen.
Vooral de afwisseling tussen warme dagen en koude nachten doet geen goed, zeker als je weet dat de hotels niet investeren in verwarming op de kamers.

Vandaag was het Nationale feestdag in Peru, spijtig voor ons vierden ze dat door ´s morgens al om 6u00 een ere-salvo af te vuren vlak bij ons hotel.

Deze ochtend hebben we een lokale markt bezocht waar we verscheidene inkopen hebben gedaan. Ook hier geldt het spel van afbieden, de vermelde prijzen zijn steeds een tweetal Soles boven een tiental zodat je steeds naar onder kunt afronden. Doch echt zwaar afbieden doen we niet aangezien we de mensen hier toch ook iets moeten gunnen.

Na de middag was er een uitstap naar Sillustani om oude inca-tombes te bezoeken. De natuur en het uitzicht op deze vlakte was prachtig, daarmee is ook alles gezegd want de opeenhoping van stenen en de magere uitleg van de gids was niet je dat.
Op de terugweg zijn we nog gestopt bij een typisch boerderijtje voor deze streek waar lama´s, cavia´s worden gehouden. Dit was nog het beste van onze uitstap: we hebben hier geproefd van een lokale kruidenthee, van patatjes met zandsaus (jawel, geen typfout) en huisgemaakt kaas.

Deze avond gaan we nog in een typisch Peruaans koloniaal restaurant eten, het voorproeven deze middag was alvast veelbelovend en vooral de prijs is op Boliviaans niveau wat niet kon gezegd worden van het restaurant gisteren. Dit was meer een toeristen-restaurant waar pannenkoeken en een ijsje zelfs duurder waren dan in België.

Morgen moeten we alweer vroeg uit de veren want om 7u00 staat een busje ons op te wachten aan het hotel om ons naar de busterminal van Puno te brengen. Van hier uit begint onze laatste grote busreis, deze zal ons naar Cuzco brengen. Hopelijk kunnen we - Johan Verminnen achterna - de zon zien ondergaan in Cuzco.

We willen jullie ook laten weten dat we nog steeds blij zijn met de vele reacties, het verveelt nooit om deze te lezen en iedereen van de groep kijkt er steeds weer naar uit.

Tot lees...

• 29 Juli 2008 - 02:50

Papa Van Björn:

Aan Luc en reisgezellen,

Ik kan het me best inbeelden dat de voorbije weken twee weken en vooral de dagen in Sucre emotioneel zwaar doorwegen.
    Björn is vandaag jarig en kon maar niet slapen.

Groeten

Roger

• 29 Juli 2008 - 06:11

Marleen Mama Nico:

Een rustdag is zeker nodig na de voorbije emotionele dagen. De wisselende temperaturen vragen ook veel energie. Anderzijds maak je zo'n reis niet ieder jaar, dus zoveel mogelijk van de omgegeving bekijken is normaal.Weet je wat ? Nog 2 weken extra verlof nemen om te bekomen van jullie levensreis.Doch het moet een goed gevoel geven dat Enzo's droom is verwezelijkt.Jammer dat hij het niet zelf mocht beleven...

• 29 Juli 2008 - 07:30

David, Ellen &kids:

Het eerste wat we hier elke morgen doen is snel de pc opzetten om jullie verhaal te lezen. Anouk komt hier altijd bij ons zitten maar zij is meer geïnteresseerd in de foto's. Gisteren in haar zwembad vroeg ze om haar op haar oplaasbare wereldbol (strandbal) te tonen waar jullie zitten. 's Avonds moest die bal mee naar mémé en pépé waar ze heel fier toonde waar jullie "op vakantie" zijn. Zelfs bij de kleinsten onder ons leeft jullie reis mee. Geniet er nog van!

Groetjes David, Ellen, Anouk, Rune en Jochen

• 29 Juli 2008 - 08:08

Conny DR:

hallo Luc & fam.

Dat ik mijn hoedje voor je af doe weet je al lang. Toch wil ik het nog eens zeggen dat het ook nu weer bevestigd wordt. Ook 't feit dat jullie na de zware en emotionele dagen nog de zin en kracht hebben om jullie belevenissen (gevoelens)zo mooi te verwoorden zodat wij dit een stukje mee kunnen beleven en van de mooie dingen kunnen genieten.
    De ACW-ertjes die er zondag waren, volgen ook allen jullie reis. We kijken er alvast weer naar uit om je terug bij ons te hebben.

ps :
    plaatselijk nieuws : niets belangrijks

weer: mogen niet klagen, al enkele mooie dagen gehad tot 29°, ma en vandaag wat bewolkt af en toe een buike maar goede temperaturen.

dikke knuffel aan allen!!
    groetjes conny DR

• 29 Juli 2008 - 08:23

Carine En Eric:

een rustdag...jammer van de kanonschoten om 6u.Ik kan me voorstellen dat jullie heel erg vermoeid zijn. Hebben jullie allemaal nog een extra rustweek hierna of moet iedereen direct terug aan het werk? De kinderen zullen hun bedje wel beginnen missen en eens uitslapen...Hopelijk valt de busreis nu wat mee.En inderdaad, de reacties zijn elke dag talrijk en warm...We zien er al naar uit om jullie terug thuis te verwelkomen.Bestellen we al een goeie belgische halve liter op Zaventem??
    Tot zondag,
    Carine en co xxx

• 29 Juli 2008 - 08:29

Dirck En Leen:

Dag Luc, Rita, Maxim, Lieselot, Koen en reisgenoten,

we volgen nog steeds jullie boeiend reisverslag, 'n beetje rustiger aandoen zal zeker geen kwaad kunnen, zo kunnen jullie de laatste dagen nog 'n beetje uitgerust genieten van hetgeen er nog op het programma staat. We hopen dat al de kwaaltjes maar van korte duur zijn maar zo te horen hebben jullie 'n goeie huisapotheek bij, veel liefs van ons aan iedereen

• 29 Juli 2008 - 09:05

Lieve Vrienden !!!:

Zo te lezen zijn we ervan overtuigd dat er van de eerste 'kaartersnamiddagen' ook niet veel van in huis zal komen ;-)
    We zijn benieuwd jullie verhalen van dichtbij te horen, foto's te zien, enz. Uiteraard blijven we ervoor zorgen dat jullie iets lekkers te eten krijgen, misschien moeten we ons eens verdiepen in de keuken van Peru/Bolivië. Of misschien trachten jullie wel naar een stevig biefstukske met frietjes???
    In ieder geval ook al begint de vermoeidheid, kwaaltjes her en der, ... zijn tol te eisen; "blijven genieten" is de boodschap!!!
    Dikke knuffel van ons allen: Kristien, Gennaro en kids

• 29 Juli 2008 - 09:27

Wim En Els:

Lieve familie,
    naar ons gevoel zijn jullie nog veel hechter geworden dan voorheen. Zoveel mooie ervaringen mogen beleven is een voorrecht, ook al snijdt het mes aan 2 kanten en wou iedereen Enzo erbij. Maar dankzij hem weten we waar hulp gegeven wordt en willen we deze ook nog verder zetten.
    Dat jullie rust nodig hebben is geen verrassing, deze 2 voorbije weken blijven aan de ribben plakken. En nog niet zo weinig. Dus zullen we voor jullie nog 2 weken :-)herstelverlof regelen als je dit goed vindt.
    Voor de terugkomst zetten we echte vlaamse kost voor, lijkt jullie dit wat (is wel moeilijk voor de Wim, zakje patat met broodje kroket gaat sneller voor hem :-) )?
    We wensen jullie nog een goed herstel, fijne dagen en tot gauw!

• 29 Juli 2008 - 10:12

Celien Seutin:

Hey Lieselot!!
    Bedankt om de link naar mij door te sturen van deze site. Tis super om te lezen welke avonturen jij en je familie allemaal beleven! Ik volg jullie op de voet ;)...
    Geniet nog van de reis, waar je toch zoooo lang naar hebt uitgekeken, en hopelijk zien we elkaar snel nog 's trug!!
    Vele groetjes,
    Celien -x-

• 29 Juli 2008 - 13:04

Leen Van Royen:

Hey,

Het lijkt me een onvergeetelijke reis aan de berichtjes en foto's te zien. Geniet er maar met volle teugen van! De groetjes aan mijn mama en papa moesten jullie ze nog eens tegen het lijf lopen. Kwallie, tot binnekort é

• 29 Juli 2008 - 15:21

Lieve:

't ja de zon zien ondergaan in cuzco ... ik hoop maar dat jullie dan niet doorreizen naar Argentinië om daar een tango te gaan dansen hihi (graptjen he pol) anders moeten we nog langer geduld hebben om jullie weer te zien enne ...... dat is nu net niet een van mijn sterkste kanten. Blij met jullie verslagen en kijk al vol spanning uit naar de waarschijnlijk uitgebreidere versie hiervan als jullie terug zijn................ groetjes en knuffffffs

• 29 Juli 2008 - 17:29

Isabelle Spiessens:

hallo Dorien , Anneke, Filip en reisgenoten,

Bobo en Bompa hebben gevraagd om nog eens een berichtje in hun naam te typen. Ik zal het direct hieronder intypen, dat is maar een kleine moeite en als ik ze daar een plezier mee kan doen. Maar ik wou ook eventjes in mijn naam zeggen dat ik het fan-tas-tisch vind wat jullie doen. Waren alle mensen maar zoals jullie, dan kon de wereld niet meer stuk! Ik volg jullie berichten op de voet via de site en speel alles door aan de grootouders. Om de twee dagen druk ik alles af, zodat ze niets van jullie avonturen moeten missen. En Dorien, jij zal hopelijk wel eens verslag komen uitbrengen zeker?
    :-) :-) Warme groetjes, Isabelle.

• 29 Juli 2008 - 17:35

Bobo En Bompa:

beste kinderen en familie,

met veel belangstelling volgen wij jullie op. Proficiat voor jullie gouden hart voor de kindjes. Deze ochtend ben ik naar de tandarts geweest hier op de Zaat. De tandarts (isabelle heet ze)toont veel bewondering voor jullie. Ze wil voor volgende verjaardag van haar kinderen een feestje geven maar zonder geschenkjes, want ze wil graag dat de kindjes geld geven voor jullie project. Tof hé...! Jullie zullen een zaaltje moeten hebben voor een filmavond want iedereen wil het zien/weten. Nog veel moed en tot zondag ! Bobo bompa en Jerry-ken. Iedere dag ben ik bij de kat, ze is héél lief voor ons. Pootje en kusjes xxx daaaaaaaaaaggggggg

• 29 Juli 2008 - 17:51

Liliane:

Nog eventjes en jullie zijn weer terug in Belgie. Ik zal jullie verhalen missen, het is echt iets waar ik dagelijks naar uitkeek!
    Veel dingen waarvan ik het bestaan zelfs niet wist! Boeiend maar ook zeer ontroerend.

• 29 Juli 2008 - 18:04

Marleen(zus):

Liefste Anneke,Filip en Dorien.

Ik kan me voorstellen dat de laatste 2 weken vermoeiend zijn geweest.
    Zowel fysiek als emotioneel voor ieder van jullie, hoedje af voor jullie en zeker voor de kinderen. Het is wel wat anders dan luilekkeren aan zee. Toch doe je deze reis waarschijnlijk maar 1 keer. En als jullie dan aan alle leuke momenten denken, zal de pijn en de vermoeidheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Filip, misschien ons Anneke een massageke geven :)...geniet er nog van en tot morgen ! Groetjes Marleen, Guy en Fleurtje xxx.

• 29 Juli 2008 - 18:10

Johan,ann En Kids:

Hoi,Filip,Anneke en Dorien.
    Telkens we onze pc opzetten en naar de foto's kijken de verhalen lezen,blijft het ons steeds verbazen wat jullie allemaal kunnen aanschouwen en ondernemen daar achter!Is dit echt!!Het moet een fijn gevoel(soms tegenstrijdig) geven dat door jullie hulp men het leven wat aangenamer kan maken.Wij zeggen "petje af "

Geniet nog van deze bijzonder boeiende, dagen,we zien jullie wel arriveren in den draai!!!
    Tot ziens,groetjes

• 29 Juli 2008 - 20:50

Wim&Nathalie:

Dag lieve mensen,
    Dit berichtje is in het bijzonder gericht aan Koen&Lieselot. Amai, wat een avonturen beleven jullie daar sech ... deze zullen voor altijd in jullie herrinneringen zitten. Pa is echt heel fier op jullie. (en wij ook natuurlijk). Geniet nog van de mooie momenten en alvast een veilige terugreis. Vele dikke kussen W&N

• 29 Juli 2008 - 22:36

Arnoud:

Waarschijnlijk kan ik me helemaal niet inbeelden wat jullie nu allenmaal voelen ... Het enige wat ik kan zeggen is dat ik het enorm respecteer dat jullie de confrontatie aangaan en intens durven te voelen.

Maxim, Lieselot ... geestig om jullie daar aan de school te zien staan, ... straathoekwerkers in spé? ;-)

• 31 Juli 2008 - 17:49

Christiane En Zus:

na het lezen van jullie wonderbare avonturen wachten we vol spanning op jullie thuiskomst en vele lieve groetjes van ons allemaal en een dikke knuffel voor ons belleke van mitteke xxxxx