Mercado de Campesinos
Door: Luc en Rita
Blijf op de hoogte en volg Luc
25 Februari 2011 | Bolivia, Sucre
We hadden alle spijt dat deze laatste voormiddag we geen werking van het schooltje konden meemaken...Gladys en Rene beloofden ons morgen aan het hotel te komen halen om ons naar de luchthaven te brengen. Onze kleine week Sucre zit erop....De volgende dagen zullen zwaar zijn, alles even rustig laten bezinken...de video even terug draaien en mijmerend verder kijkend....
We hebben arme kinderen ontmoet en geknuffeld, bij allen ontdekten we opnieuw een pure glimlach. Geluk kan vreselijk eenvoudig zijn.....
Dat de mobiele school zijn doel bereikt hebben we ook meermaals ontdekt, kinderen die vroeger op straat werkten als autowasser, schoenenpoetser studeren nu, werken nu en hebben door hun zelfwaarde op te krikken het beeld van zichzelf veranderd, geloven in zichzelf en hebben de cirkel doorbroken, voor Arnoud en zijn ganse team....jullie schooltjes renderen, hiervan zijn we nu meer dan overtuigd !
Morgenmiddag vliegen we opnieuw naar Santa Cruz....XXX
26 Februari 2011 - 00:04
Christine:
Weer zo mooi om dit te lezen, alles is daar zo "puur" alles wat die mensen daar doen komt recht uit hun hart, ze stellen er zich geen vragen bij en ze willen er niets voor terug. Velen hier kunnen daar wat van leren. Ik weet dat vrijwilligerswerk enorm deugd kan doen,als de mensen je "betalen" met een lach, een knuffel... dan heb je een geslaagde dag.
Ik ook net terug van optreden in Bornem de groep Buurman een vlaamse groep was supermooi het ontdekken waard maar dat zal voor na 11 maaart zijn.
Groetjes en tot gauw xxx -
26 Februari 2011 - 02:26
Maria:
Elk reisverslag is zo boeiend geschreven. Jullie maken er zo emotionele momenten mee. Een kort verhaaltje. Enkele maanden na Falco zijn overlijden is zijn neef Bart vertrokken voor een trektocht doorheen Zuid-Amerika. Binnen onze familie is er weinig plaats om over gevoelens te praten maar ik weet bijna zeker dat de dood van Falco er voor iets tussen zit wanneer hij de beslissing nam om voor 6 maand op rondreis te trekken. Hij is pas na 10 maand terug naar huis gekeerd en het eerste wat hij gedaan heeft is een bezoek brengen bij Falco op het kerkhof. De eerste verhalen die hij vertelde was dat de mensen daar zo vriendelijk en gelukkig zijn. Ze hebben daar niets en toch waren ze nog bereid om aan Bart eten te geven. Bart heeft dan ook een korte periode engelse les gegeven aan plaatselijke kinderen. Gisteren vroeg ik hem of hij Sucre bezocht had, maar hij had gekozen voor een andere Boliviaans dorpje terwijl zijn reispartner wel Sucre bezocht. Raar, hoe er tussen onze beide gezinnen steeds meer overeenkomsten te vinden zijn. Groeten xxx -
26 Februari 2011 - 10:11
Annemieke:
als je niets hebt , kan je veel geven
dat lees ik elke dag door jouw verhalen heen.
het is bewonderenswaardig dat rene nooit de moed verliest en zich optrekt aan elk kind dat hij uit die cirkel haalt. het zal voor jullie onmogelijk zijn om die lachende kinderogen te vergeten.een steun in moeilijke dagen xxxx -
26 Februari 2011 - 11:08
Juf Hilde:
De voorbije dagen waren zwaar voor jullie. Toch gaven ze jullie veel voldoening, het was weer een enorme ervaring. Ik bewonder jullie enorm. Wat jullie terugkrijgen van de kinderen en de werkers is fanatastisch, trek jullie eraan op voor het komende jaar. Door Enzo is er voor jullie een nieuwe wereld opengegaan. Die is van onschatbare waarde.
Goede vlucht en veel liefs. -
26 Februari 2011 - 17:47
Marleen ( Nico ):
Luc en Rita, hopelijk kunnen jullie nu even op adem komen van de voorbije dagen. Ik geniet van jullie prachtig geschreven verslagen en inderdaad geluk kan eenvoudig zijn ... een glimlach of schouderklopje kan veel in beweging brengen.
Groetjes Marleen -
28 Februari 2011 - 14:04
Kristien:
Sterkte en moed wensen we jullie toe.
...
We kijken er naar uit om jullie terug te zien!
Kristien en co xxxxx